Resa via Stockholm Central

Stockholms centralstation erbjuder en totalservice när det gäller resande inom Sverige och även anslutningar till resor utanför Sverige. Centralstationen är ansluten till ett flertal olika transportmedel som bland annat busstrafik ut i landet, pendeltåg som sträcker sig ut till Stockolms yttre förorter, tunnelbana för resande inom Stockholm och dess närförorter, expresståg till Arlanda för flygresenärer och till Stockholms största taxistation för resor i närområdet. Stockholms centralstation är den första plats många resenärer anländer till när de reser till eller igenom Stockholm och här erbjuds resenärer massor av service i form av resor, boende eller avkoppling.

Tågtrafiken
Från centralstationen kan man med tåg ta sig ut i hela landet, från längst upp i norr till längst ned i söder. Man erbjuder olika alternativ för tågresor som 1:a och 2:a klass, affärsklass och sovklass. Man har moderna tåg, oftast med en restaurangdel, som erbjuder bra service och komfort.

Arlanda Express
Arlanda Express erbjuder snabbtåg mellan Arlanda flygplats och Stockholm centralstation. Arlanda Express är det absolut snabbaste färdsättet ut till flygplatsen och man anländer direkt i anslutning till flygterminalerna, vilket är både bekvämt och gör resandet till och från flygplatsen enkelt. Arlanda Express har även en egen ingång/utgång med avlämningsplats i direkt ansluten till en taxistation.

Cityterminalen
I direkt anslutning till centralstationen finner man också Stockholm största busstation. Cityterminalen har två våningar och totalt 19 bussutgångar. Från Cityterminalen anländer och avgår c:a 800 bussar varje dag till destinationer i hela Sverige men även ut till stora delar i Europa.

Pendeltåg
Från centralstation avgår och anländer pendeltåg från Stockholms yttre förorter. Pendeltågsnätet sträcker sig från Bålsta och Märsta i Norr till Gnesta och Nynäshamn i söder. Plattformarna ligger på centralstationen och använder 4 spår för pendeltågstrafiken, fram till 2017, då pendeltågstrafiken hamnar i en egen station under T-centralen.

Tunnelbana T-centralen
I direkt anslutning till centralstationen och med ett gemensamt tunnelkomplex finner man T-centralens tunnelbanestation. Denna station är Stockholms mest trafikerade och här finner man avresor med tunnelbanetåg inom alla tunnelbanenät i Stockholm och varje dag är det drygt 300 000 resenärer som stiger av eller byter här.

Taxi
Stockholms största taxistation finner man vid centralstationen. Direkt utanför stora utgången till Vasagatan ligger taxistationen. Här kan man snabbt och enkelt få tag på taxi för avfärd inom eller utanför tullarna.

Erbjudande